Det lokale arbejdsmarked

ET STÆRKT LOKALT SAMARBEJDE

Et dynamisk og fleksibelt arbejdsmarked, der følger med udviklingen i samfundet, er en vigtig forudsætning for at sikre vækst og udvikling i erhvervslivet. Derfor har Business Fredericia et særligt strategisk fokus på at bidrage til at fremme beskæftigelsen i Fredericia Kommune, via et stærkt samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter, både offentlige og private.

Vi bidrager til at styrke samarbejdet gennem den samarbejdsaftale, der er indgået mellem Business Fredericia, LO og Fredericia Kommune pr. 1. januar 2017, hvor det blev besluttet at sænke dækningsafgiften imod et fælles projekt om at skabe øget lokal beskæftigelse og øget kompetenceudvikling for ledige borgere i Fredericia Kommune, samt et målrettet ønske om at få flere efteruddannet til nutidens arbejdsmarked.

 

 

Et nuanceret arbejdsmarked

Fredericia har en styrkeposition som internationalt transport- og logistikknudepunkt, men også mange andre brancher vælger Fredericia til pga. byens centrale og unikke placering midt i landet. Det betyder, at kompetencebehovet på vores lokale arbejdsmarked bliver stadig mere nuanceret.

Vi har en proaktiv rolle i at kontakte lokale virksomheder for en snak om, hvordan vi kan hjælpe hinanden, f.eks. via en snak om, hvordan din virksomhed tilfører og tilpasser kompetencer, og om mulighederne for at få sparring i processen. Det kan handle om alt fra unge elever, opkvalificering af nuværende medarbejdere til at tage et socialt ansvar og byde ledige ind på arbejdsmarkedet.

Vores erfaring er, at mange virksomheder har stor lyst til at tage et socialt ansvar og er meget åbne for, hvordan vi gennem samarbejde kan skabe vinder-sager for både den enkelte borger, virksomheden, erhvervslivet og Kommunen som helhed.

Din indgang til virksomhedsservice hos Jobcenter Fredericia

Har du eller din virksomhed brug for arbejdskraft eller en dialog om opkvalificering, uddannelse, flexjob o.l., eller har I brug for hjælp til en tidlig indsats i forhold til en sygemeldt medarbejder, så kontakt Jobcenter Fredericias virksomhedsservice her.

Sanne Kjær

Erhvervs- & Uddannelseskonsulent

sk@businessfredericia.dk 28931422

Vil du vide mere?

Ønsker du at høre med om samarbejdsaftalen, og hvordan du som virksomhed også kan tage et socialt ansvar? Eller har du nogle jobåbninger i din virksomhed, som du godt kunne tænke dig en sparring om, så er vi klar til at hjælpe.
newsletter_icon Tilmeld nyhedsbrevet
X
Få nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia. Tilmeld dig Business Fredericias nyhedsbrev her.