Julen 2020 var nær blevet aflyst – i stedet blev den midtbyens måske bedste jul

Julehyggen i 2020 måtte indrettes i huj og hast efter helt nye, corona-dikterede regler. Men det endte med at gå rigtig godt, viser evalueringen. Måske endda bedre end nogensinde før.

Artikel: Fredericia Dagblad, Foto: Business Fredericia

Fredericia: En kort overgang i efteråret så det ud til, at corona ville spænde ben for alle julerier i Fredericias midtby. Men når det normale ikke kan lade sig gøre, må man finde på noget andet.

Det var en næsten uoverskuelig stor opgave, men corona-julen i Fredericias midtby endte med at være god og hyggelig. Måske endda bedre og mere hyggelig end nogensinde. Det mener både Fredericia Shopping, borgmester Steen Wrist Ørts (S) og mange af de mennesker, der bemandede julehytterne rundt i midtbyen.

– Når jeg gik gennem byen sammen med min familie, var det en wow-oplevelse af julehygge. Selv på de tidspunkter, hvor de rigtige butikker holdt lukket, var der liv og hygge i byen, siger Steen Wrist, som blandt andet var begejstret over at møde juleglade mennesker i den nederste del af Gothersgade, hvor han ellers ikke havde forventet det. Også hos Fredericia Shopping er det svært at holde armene nede, når juleindsatsen i denne tid evalueres.

“Det var som en put n’ take-sø med juleoplevelser: Man kunne næsten ikke undgå at fange noget”.

– Nogle troede ikke, at det kunne lade sig gøre under corona. Men det kunne det. Blandt andet fordi vi havde et program med over hundrede punkter, så der var hygge og liv næsten hele tiden. Folk behøvede ikke at kende et program eller at være i byen på et bestemt tidspunkt – det var hyggeligt hele tiden. Den opgave kunne Shopping slet, slet ikke løfte alene: Vi har samarbejdet med så mange lokale kræfter, at der virkelig er mange, der har høstet gode erfaringer ved det her. Dem skal vi bruge næste jul, siger chefkonsulent Lene Bach Jørler ved Fredericia Shopping.

Også fra de mange bodeholdere, der har stået i de mange julehytter, er der meldt tilbage med glæde og begejstring, fortæller tovholder Sanne Døssing.

– Vi har haft godt og vel 70 bod-holdere ind over. Over 60 af dem har uopfordret meldt tilbage og bedt om lov til at være med igen næste jul, siger Sanne Døssing, der står bag butikken Krølhjernerne i C-byen ved Gammelhavn.

Artiklen fortsættes - læs den originale artikel her.

 

newsletter_icon Tilmeld nyhedsbrevet
X
Få nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia. Tilmeld dig Business Fredericias nyhedsbrev her.