Distributionsfirmaet Dao, der ejes af Jysk Fynske Medier og JP/Politiken, bygger i hast en ny terminal i Fredericia for at følge med danskernes massive brug af e-handel.

Danskernes brug af e-handel nærmest eksploderede i 2020, og det mærkes hos distributionsfirmaet Dao, der ejes i fællesskab af Jysk Fynske Medier og JP/Politikens Hus.

Artikel: Fredericia Dagblad

I december leverede Dao over dobbelt så mange pakker hjem til private sammenlignet med julemåneden året før, og den kraftige vækst er fortsat i 2021. I januar er der blevet leveret flere pakker end i december, og det er aldrig sket før.

Forventningen er, at væksten fortsætter, og derfor etablerer Dao nu et nyt, stort pakkesorteringsanlæg sammen med en ny terminalbygning i Fredericia.

– Vi har aldrig haft så travlt som i 2020. Og vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi ville få endnu mere travlt i januar end i julemåneden. Selvfølgelig spiller samfundsnedlukningen en betydelig rolle, men udviklingen understreger, at danskerne for alvor har taget e-handlen til sig, siger Morten Villberg, administrerende direktør i Dao.

Virksomheden øgede sidste år salget med 31 procent og omsatte for omkring 710 millioner kroner. Den nye terminal, der vil koste et stort tocifret millionbeløb, øger kapaciteten betragteligt og skal være i drift i andet halvår 2021. Samtidig planlægges der et kommende sorteringsanlæg på Sjælland i 2022.

Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi ville få endnu mere travlt i januar end i julemåneden.

Det er især levering af pakker direkte hjem til de danske forbrugere, der vokser. Dao dækker 98 procent af landets husstande, og oftest er pakkerne leveret, inden folk står op.

– Dao er bygget på avisernes landsdækkende distributionsnet. Det giver os en unik leverancefordel. Hver eneste morgen hele året rundt skal aviserne leveres på adressen, inden morgenkaffen er på kanden, siger Morten Villberg.

Med hjemmeleveringen af pakker – og derudover 1600 udleveringssteder rundt i landet – ligger Dao i direkte konkurrence med kæmperne Postnord og hollandske GLS, som er et datterselskab under det britiske postvæsen.

Statsejede Postnord kunne for nylig fremvise det største overskud siden 2009. Det var drevet af, at antallet af pakker sidste år steg med 37 procent, imens antallet af brevet faldt med 12 procent.

– Med de vækstforventninger, der er til pakkemarkedet, er potentialet enormt, hvilket også afspejler sig i ejernes forventninger og investeringsvillighed, siger Bjarne Munck, bestyrelsesformand i Dao og viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier.

Læs den originale artikel her
newsletter_icon Tilmeld nyhedsbrevet
X
Få nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia. Tilmeld dig Business Fredericias nyhedsbrev her.