3 år med Samarbejdsaftalen

De seneste uger har jeg modtaget en del ”Tillykke med jubilæet” på min LinkedIn profil. Den første gang undrede jeg mig, men det gik op for mig, at jubilæumsønskerne kom fordi jeg nu har arbejdet med Samarbejdsaftalen mellem LO, Fredericia Kommune, Fredericia Uddannelsesråd og Business Fredericia i 3 år. »Hold da op – tiden går sørme hurtigt«, tænkte jeg, men måske er det i den anledning et godt tidspunkt til at fortælle lidt om hvordan det går med projektet.

Det væsentligste område, hvor vi har været ramt af Corona-krisen, er mest i forhold til at komme ud og besøge virksomheder. Både dem der allerede bidrager til Samarbejdsaftalen, og dem vi gerne vil ud at invitere til at bidrage – og alligevel, så har vi faktisk mærket en støt tilgang af virksomheder, der vil være med. Vi har rundet 200 virksomheder, der bidrager til Samarbejdsaftalen, men har desværre også oplevet enkelte melde fra, enten pga. flytning eller ophør. Jeg er dog fortsat optimistisk, og tror på at vi bliver endnu flere i løbet af 2021.

Styrket samarbejde med jobcentret

Samarbejdet mellem Jobcenter Fredericia og Business Fredericia, er blevet styrket meget gennem de senere år, og som konsulent på projektet, bliver jeg inddraget i mange af de forskellige projekter, der springer ud fra jobcentret, og det giver mig mulighed for at komme med input fra erhvervslivet, hvilket jeg synes er en kæmpe fordel.

De forskellige projekter omfatter bl.a. projekter for borgere med fysiske begrænsninger, udsatte borgere, veteraner, unge, den boligsociale helhedsplan mv., alle projekter med det ene samlede formål; at udvikle Fredericia og nedbringe ledigheden, til glæde for både den enkelte såvel som for fællesskabet. Og det er oplivende at så mange virksomheder ønsker at deltage – og som vil støtte op.

Serviceopkald og (måske) aftale om besøg

Siden vinterferien, har vi gennemført serviceopkald til alle virksomheder, der bidrager til Samarbejdsaftalen. Dels for at få en lille status på virksomhedens generelle situation, men også for at få en status på, eksempelvis nye ansættelser, herunder elever og praktikanter, virksomhedens deltagelse i projekter osv., samt evt. aftale at komme besøg, når de er klar til det.

De serviceopkald der har været foretaget indtil nu, har givet rigtig gode og værdifulde informationer, lige fra virksomheder, der har oplevet fremgang og har ansat medarbejdere, elever og lærlinge, til de virksomheder, der har været hårdt ramt af Corona-situationen.

Samarbejdsaftalens fokusområder

Indsatsen omkring Samarbejdsaftalen fortsætter, og udover de kendte indsatsområder, vil der være øget fokus på uddannelse og opkvalificering, lærlinge og praktikanter, studiejobs og småjobs, samt etableringen af et erhvervsmentornetværk. Naturligvis samtidigt med vi forsøger at få endnu flere virksomheder til at støtte op omkring Samarbejdsaftalen.

ERFA-møde

I løbet af foråret vil alle virksomheder der bidrager til Samarbejdsaftalen, blive inviteret til ERFA-møde igen (dato/tid kommer). Situationen i samfundet kommer til at afgøre om vi kan mødes fysisk, eller om vi afholder mødet online. Uanset hvad, så glæder jeg mig til at se så mange som overhovedet muligt.

Nyt diplom klart

Inden sommerferien, vil jeg meget gerne komme forbi alle virksomheder, der bidrager til Samarbejdsaftalen. I samarbejde med Fredericia kommune har Business Fredericia fået lavet et rigtigt flot diplom, som naturligvis skal ud til de mange virksomheder, som bidrager til samarbejdsaftalen. Mere herom i en direkte mail senere.

Rigtig god Påske

John Pagaard

Ekstern projektkonsulent

 

newsletter_icon Tilmeld nyhedsbrevet
X
Få nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia. Tilmeld dig Business Fredericias nyhedsbrev her.