Lantmännen åbner topmoderne genanvendelsesanlæg i Fredericia

Foto venligst lånt af Fredericia Avisen

Den nordiske koncern, Lantmännen, åbner i slutningen af 2020 et nyt og topmoderne genanvendelsesanlæg i Kongens Kvarter, Fredericia. Fredericia er valgt grundet den centrale beliggenhed og de multimodale transportmuligheder.

Totalentreprenøren KT Erhvervsbyg A/S har rejst den store produktionshal i Kongens Kvarter og arbejder nu med de indvendige opgaver, der i sidste ende munder ud i et bæredygtigt og klimavenligt genanvendelsesanlæg, der skal omdanne Lantmännens restprodukter til bioethanol, proteinfoder og kulsyre.

Lars-Gunnar Edh fra Lantmännen Agroetanol har et generelt fokus på innovative løsninger, der kan gøre produktionen mere bæredygtigt. Systemet AVISEN ser er da heller til at tage fejl af. Det er moderne, der er tænkt på de mindste detaljer og så er der tale om præcision og ingeniørkunst.

»Her i Fredericia modtager vi returprodukter som eksempelvis gammelt brød. Brødet ankommer i poser, plastikken skilles fra og så sendes det materiale videre til Nordens største bioraffinaderi i den svenske by, Norrköping, hvor det omdannes til bioethanol,« fortæller Lars-Gunnar Edh til AVISEN.

Artiklen er skrevet af Fredericia Avisen, og du kan læse resten af artiklen her.

Kristian Bendix Drejer

Kristian Bendix Drejer

2082 3229 kbd@businessfredericia.dk
newsletter_icon Tilmeld nyhedsbrevet
X
Få nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia. Tilmeld dig Business Fredericias nyhedsbrev her.