Logo

Leadership Fredericia – Modhistorier, fra barrierer til ressource

place
Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia
time
7:00-10:00
calender
27. september 2018

Har du gennemført en forandring og oplevet modstand blandt dine medarbejdere? Så ligner din situation mange andre lederes. Men fremfor at se modstanden som en fjende, bør du se den som en kilde til udvikling.

På dette morgenmøde introducerer Marianne Wolff Lundholt begrebet ”modstand” med afsæt i den narrative teori. Denne tilgang tilbyder et andet blik på “modstand” i forandringssituationer.

Når organisationer står over for at skulle implementere en ny strategi, spiller medarbejderne en afgørende rolle. Forskningen viser, at medarbejdere som udgangspunkt er skeptisk indstillet over for beslutninger, de ikke selv har haft indflydelse på. I litteraturen er der en tendens til at betragte denne skepsis som “modstand” eller “forhindring”, der bremser implementeringen af strategien.

I et større forskningsprojekt ved Syddansk Universitet i samarbejde med Danfoss og Domea.dk har man vendt perspektivet og undersøgt, hvad denne skepsis reelt set er et udtryk for og hvorvidt denne skepsis – som vi kalder for modhistorier – kan anvendes som en ressource.

Du får bl.a. indsigt i:

  • Nyeste forskning inden for ledelseskommunikationen – modhistorier
  • Inspiration til en ny måde at tænke modstand mod forandringer på
  • Introduktion til en modhistorie-model, som kan anvendes i egen organisation

Kort om indlægsholder
Marianne Wolff Lundholt er cand.mag og har en ph.d. inden for sprog og kommunikation. Marianne er ansat som lektor ved Syddansk Universitet og er leder af Center for Narratologiske Studier. Hun har skrevet en lang række videnskabelige artikler inden for ledelseskommunikation, forandringskommunikation samt narrativer i organisationer og har derudover skrevet flere bøger – senest bogen Ledelseskommunikation udgivet af forlaget Samfundslitteratur. Udover hendes forskningsmæssige baggrund har hun praktisk erfaring med ledelseskommunikation, da hun har været ansat som kommunikationsrådgiver ved Danfoss, hvor hun har trænet og rådgivet ledere på forskellige niveauer i organisationen.

Leadership Fredericia er et netværk for ejerledere, direktører, partnere i virksomheder/organisationer i Fredericia. Læs mere om Leadership Fredericia: Målgruppe, form, udbytte, mødedatoer, netværksmedlemsskab og pris her.

Priser (ekskl. moms)
Personlig tilmelding til Jesper Bonnén
Jesper Bonnén

Jesper Bonnén

newsletter_icon Tilmeld nyhedsbrevet
X
Få nyheder til og om erhvervslivet i Fredericia. Tilmeld dig Business Fredericias nyhedsbrev her.